In 1995 werd het pand van Melkweg Zwolle aan de Energieweg verkocht en er werd voor deze Fritomdochter een toentertijd zeer modern pand gebouwd aan de Carl Benzstraat in Zwolle.
In datzelfde jaar kwam een klant van Wiersma Transport, Koffiebranderij en Theehandel Drie Mollen sinds 1818 BV met de vraag of Fritom een tegen de fabriek in Bolsward gelegen perceel bouwgrond wilde kopen. Op dit perceel zouden we dan een distributieloods kunnen bouwen ten behoeve van de werkzaamheden voor deze klant. Fritom ging hiermee akkoord en kreeg daarmee een 'koffieloods'. In 2016 verkocht Fritom deze distributieloods door aan UCC Koffie.
In 1997 werd het herstructureringsproject Fritom 2000 uitgevoerd. Het project maakte dat de bedrijven van de families Veenstra, Wiersma en Doorenbos als dochterbedrijven aan de Fritom Group werden toegevoegd.
En ook Veenstra & Wiersma Transport BV in Boxtel werd een Fritomdochter. Veenstra & Wiersma was een fusiebedrijf tussen Wiersma's vestiging in Geldrop en Veenstra's vestiging in Boxtel. De leiding van Veenstra & Wiersma was in handen van Tom Wiersma, de huidige algemeen directeur van Sanders|Fritom. Eerder was Tom directeur van Wiersma's vestiging in Geldrop. Tom verhuisde hiervoor met zijn gezin van Friesland naar Brabant.
Tom Wiersma over zijn verhuizing naar Brabant: “De firma Wiersma had eind 1987 Teeuwen Transport in Geldrop gekocht. Ik ben met mijn gezin in 1988 verhuisd van het Friese Folsgare naar Geldrop, waar ik de leiding kreeg over Teeuwen Transport. Voor mij was het een nieuwe uitdaging. Voor Doutsje, mijn vrouw was het natuurlijk een hele verandering: verhuizen uit een vertrouwde omgeving naar Brabant. Onze twee oudste kinderen waren 2 en 3 jaar oud. Die hebben daardoor niet veel van deze verandering meegekregen. Leuke anekdote is dat wij met de oudste twee kinderen altijd Fries hebben gesproken en met de jongste, die in Geldrop is geboren Nederlands. In het begin had ik best wel moeite met de punctualiteit van de Brabanders (Brabants kwartiertje). Na een halfjaartje kom je er echter wel achter dat je jezelf beter kunt aanpassen dan dat de medewerkers zich aan jou gaan aanpassen. Vanaf toen ging het allemaal een stuk beter. Als ik er nu naar kijk, ben ik wel een beetje verbrabaniseerd. Na 5 jaar Geldrop zijn we met het bedrijf naar Boxtel verhuisd, waar Veenstra al een vestiging had. Teeuwen en Veenstra’s bedrijf in Boxtel werden samengevoegd tot Veenstra&Wiersma. Privé zijn we van Geldrop naar Sint Oedenrode verhuisd waar we al weer 28 jaar naar alle tevredenheid wonen."
In 1999 kocht Fritom Afman Transport in Baflo. Het bedrijf hield zich bezig met transportactiviteiten, onder meer van gewasbestrijdingsmiddelen.
Ook in 1999 verkochten Jan, Wilt en Simon Oldenburger hun bedrijf Gebr. Oldenburger Expediteurs BV met de daarbij behorende werkmaatschappijen aan Fritom Holding. Het bedrijf hield zich bezig met transport, expeditie, warehousing en op- en overslag.
Oldenburger|Fritom groeide onder de Fritomvlag uit tot een innovatieve logistieke kennisorganisatie die middels continuous improvementprincipes streeft naar operational excellence.
Toen Fritom Gebr. Oldenburger Expediteurs BV om 1999 kocht, lag tegenover deze nieuwe aanwinst een braakliggend terrein. Op advies van Fritoms toenmalige bestuursvoorzitter Rinze Veenstra, kocht Fritom ook dit stuk grond. Dit onder het motto: het is nu te koop en komt vast nog wel eens van pas. Dit terrein fungeerde 20 jaar lang als parkeerterrein voor medewerkers en bezoekers van Oldenburger|Fritom, maar in 2019 is er het nieuwe, duurzame distributiecentrum met BREEAM-certificaat van Oldenburger|Fritom op gebouwd.
Wij vertellen u graag meer over onze geschiedenis en werpen ook een blik op de toekomst van onze groep van bedrijven.
Onze historie